Dacia Duster Extreme – богато оборудване, нови цветове и оранжеви акценти

Марката Dacia започна годината с представянето на специалната лимитирана серия Duster Extreme. Новата версия е базирана на най-високото ниво на оборудване Prestige и се отличава с ексклузивен стил, като предлага широка гама от екстри. Лимитираната версия Duster Extreme олицетворява здравия външен вид, който призовава да се осмелите да покорите величествената природа.

Новата Dacia Duster Extreme се предлага в шест екстериорни цвята – ледниково бял, перлено черен, сив „Комета“, син „Метал“, оранжев „Аризона“ и сив Urban. Във външния дизайн на новия Duster Extreme са добавени оранжеви детайли в предната решетка, капаците на страничните огледала, релсите на покрива и капака на багажника, както и ексклузивни черни алуминиеви джанти.

В интериора са добавени оранжеви детайли на вентилационните отвори, в предния централен подлакътник, в панелите на вратите и в централната конзола. Новата Dacia Duster Extreme включва и специална текстилна тапицерия с оранжеви шевове. Лимитираната серия Duster Extreme е оборудвана с екстри, подобни на предлаганите в най-високото ниво Prestige.

Стандартното оборудване включва мултимедийната система Media Nav Evolution с 8-инчов сензорен екран, навигация, безжична връзка със смартфон, автоматичен климатик, висока централна конзола с широк прибиращ се подлакътник и добавя карта „Свободни ръце“, два USB порта за пътниците отзад, отопление на предните седалки и 360-градусова системата от четири камери за пълен обзор.

Поръчките за лимитираната серия Dacia Duster Extreme в България стартират от месец февруари на цени от 36 320 лева. За задвижването се предлага и новия икономичен и екологичен 1,0-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател TCe 1.0 ECO-G 100, който работи фабрично както на бензин, така и на газ пропан-бутан.