Drako изкара SUV-то с 2000 коня на пътя

През месец юли тази година, италианският производител Drako загатна за купеобразен SUV с името Dragon, който ще бъде показан по-късно тази година. До краят ѝ няма особено много време, което подсказва, че премиерата ще се състои в близките два месеца. Изглежда и от бранда също се стараят и работят над това, като в момента заснемат рекламни клипове и снимки с все още непоказания модел.

Кадри от рекламни снимки се появиха в социалните мрежи, а едно от видеата показва кросоувър без никакъв камуфлаж, следван от Mercedes със закачена върху тавана камера. По всичко личи, че колата е готова за своя дебют, макар колата в снимките да е производствен прототип, а не серийна версия. Припомняме, че Dragon се задвижва от четири електромотора, които доставят максимална мощност от 2000 конски сили.

Тази мощност гарантира ускорение от 0 до 100км/ч за около 2 секунди, както и изминаване на класическото драг разстояние от четвърт миля за само 9 секунди. Максималната скорост пък е 321км/ч. Освен, че ще бъде много бърз, Dragon ще може да се похвали и с изключителен лукс, казват от Drako. Все още не сме виждали снимки на интериора, но очакваме скоро това да се случи.