Ducati представи лимитирана серия мотори в чест на Сена

Ducati представи специално издание на Monster в чест на легендарния пилот от Formula 1 Айртон Сена. Тази лимитирана серия мотоциклети се отличава с ярка разцветка, вдъхновена от емблематичната каска на Сена, с ярки цветове – жълто, зелено и синьо, напомнящи бразилското знаме.

В допълнение към привличащия вниманието външен вид, Monster се предлага с няколко подобрения, които го различават от стандартния модел.

Задвижването на това специално издание се осъществява от познатия двуцилиндров двигател Testastretta, генериращ 110 к.с.. Моторът може да се похвали и с напълно регулируема система на окачването Öhlins и спирачна система Brembo с отличителни жълти съпорти. Производството е ограничено до 341 бройки – бройка, избрана в чест на трите световни титли и 41 победи на Сена в Гран при.

Подобренията влючват ауспуси от въглеродни влакна, стъпенки от алуминий и ковани алуминиеви джанти. Мотоциклетът се отличава и със синя седалка, уникална табелка и персонализирана анимация за стартиране на 4,3-инчовия дисплей. Благодарение на калници от въглеродни влакна, изданието Senna тежи с 4,5 кг по-малко от стандартния модел.