Ferrari отново приема поръчки за Purosangue

Само няколко дни след официалната премиера на първия SUV на Ferrari, италианската компания обяви, че спира да приема поръчки за него, тъй като е запълнила производството за следващите две години. Сега хората от Маранело обявиха, че поръчки за кросоувъра се приемат отново, а заедно с това бяха споделени и някои данни за поръчките и доставените автомобили през изминалите месеци.

В периода между януари и март месец тази година, Ferrari са доставили 3567 автомобила или с 9.7% повече от същия период на 2022 година. В същото време, компанията се похвали, че има поръчки за автомобили, които достигат срок до 2025 година. Теоретично, това означава, че ако в момента поръчате автомобил на марката, то ще може да го получите най-рано след две години.

Освен Pursoangue, който се присъедини към портфолиото на италианците, наскоро от Ferrari добавиха Roma Spider, който да попълни празнината, която Portofino M направи. Очаква се през следващите месеци до края на годината да видим още поне три автомобила, единият от които ще е наточена версия на SF90 Stradale.