Ferrari представи ексклузивното SP51, направено само в един екземпляр

Подразделението Special Projects на Ferrari, което се грижи за създаването на едни от най-грандиозните и ексклузивни проекти на марката показа новия си проект базирана на Ferrari 812 GTS. Създаденото само в един единствен брой SP51 е за специален клиент от Тайван и е разработено с помощта на главния дизайнер на марката – Флавио Манцони.

Колата запазва основния дизайн на Ferrari-то с предно разположен двигател, но се лишава от покрива си в стил роудстър. Колата също така получава нови джанти и фарове с ретро дизайн и по-меки линии, казват от италианската марка. Синята линия обградена от две по-тесни бели ленти е вдъхновена от 410S от 1955 година.

По-голямата част от купето е направена от карбонови влакна за разлика от алуминиевата структура, която е използвана при 812 GTS. Част от карбона е оставен в натуралната си разцветка, докато друга част е боядисана в култовият червен цвят на Ferrari. Една от най-интересните части на колата е задното крило, което прелива в два отделни елемента над главите на шофьора и пасажера и е препратка към спортни прототипи на марката от 60-те години на миналия век.

Въпреки промените по екстериора, Ferrari не прави такива по задвижването, където работи 6.5-литров бензинов V12 с мощност от 800 конски сили при 8500 оборота в минута и 718 нютон метра при 7000 оборота в минута.