Ferrari разкриха премиерната дата на „джипа“ Purosangue

Мечтата на едни и кошмарът на други е напът да се сбъдне след като Ferrari официално обяви датата на която ще представи първият SUV в своята история. След многобройни тийзъри и шпионски снимки, моделът Purosangue ще бъде официално представен пред широката публика на 13 септември тази година по време на специална онлайн премиера.

Новината за това дойде лично от италианската марка, която обяви датата чрез профила си в Twitter. От Ferrari вече разкриха, че кросоувърът ще бъде показан във версия с V12 двигател с атмосферно пълнене, а вместо популярното название SUV, компанията предпочита да използва собственото FUV (Ferrari Utility Vehicle). Шпионските снимки, които сме виждали до момента разкриват, че Purosangueще прилича повече на повдигнат хечбек, отколкото на класически кросоувър.

Формите ще са изцяло в стила на Ferrari, а освен хармоничният V12, Purosnague ще се предлага с въздушно окачване, задвижване на четирите колела и автоматична трансмисия. Интериорът вероятно ще е достатъчен за четири човека, наследявайки конфигурацията от FF и GTC4Lusso, но с повече място и четири врати.