Ferrari разкри кога ще представи първия си SUV

През септември месец 2018 година Ferrari разкри плановете си да добавят SUV в своята гама, а точно четири години по-късно италианците ще представят първия по рода си модел на специално организирано събитие. Все още не е ясна датата която ще бъде избрана от Маранело за дебюта на Purosangue, но вече знаем, че това ще се случи през септември. Освен този анонс, Ferrari разкри и малко повече данни за „джипа“, макар повечето от тях да бяха предварително ясни.

Новият SUV на марката ще пристига с атмосферен бензинов V12 с непотвърдена към момента мощност. В актуалната гама на италианците в момента има само един бензинов V12, който развива мощност от 840 конски сили. Не е ясно дали същият агрегат ще бъде използван и в Purosangue, но вероятно това ще е един от последните или дори последният модел на Ferrari с атмосферен бензинов V12.

От Ferrari обявиха, че продажбите ще започнат през 2023 година, а доставките няма да надвишават 20% от всички продадени коли през годината. По този начин от компанията искат да запазят част от ексклузивността на модела, който вероятно ще стане доста популярен.

Previous post Mercedes-Benz показа новия G 63 4×4²
Next post Volkswagen може да изпревари Tesla още през 2024 година