Ferrari разпродаде всичко до 2026 година

Говорейки с репортери след публикуването на добрите резултати за третото тримесечие, главният изпълнителен директор на Ferrari каза, че списъците с поръчки са почти рекордно дълги. Според Бенедето Виня търсенето е толкова силно, че италианската екзотична марка има достатъчно поръчки, за да покрие цялата 2025 г. Това на практика означава, че новоподадените поръчки няма да бъдат изпълнени по-рано от 2026 г.

2023 досега беше страхотна година за Ferrari, като се има предвид, че доставките до септември са се увеличили с 524 до 10 418 автомобила, което представлява увеличение от 5,3 процента в сравнение с първите девет месеца на миналата година. Това е впечатляващо постижение, особено предвид факта, че Purosangue все още беше във фаза на набиране на скорост на производството. Интересно е да се отбележи, че производството на SUV модела на Ferrari се очаква да бъде ограничено до не повече от 20 процента от цялата годишна продукция на компанията.

Освен това хибридите изпреварват по продажби моделите с чист ДВГ за първи път в историята на Ferrari през третото тримесечие на 2023 г. Между юли и септември 51,3 процента от доставените 3459 автомобила са с частично електрифицирано задвижване. Това се случва въпреки факта, че в гамата има не по-малко от седем модела с ДВГ и само четири хибрида.