Ferrari SF90 се превърна в хиперкар с 1100 конски сили

След като по-рано Mansory представи F8XX на базата на Ferrari F8 Tributo, сега известното тунинг студио показа нов проект на базата на Ferrari SF90 с кодовото име F9XX. Италианската машина е преработена напълно в стила на Mansory в черен цвят за екстериора и интериора с контрастни жълти акценти.

SF90 е претърпяло пълни промени и е получило компоненти от карбонова сплав, подобряващи както визията на колата, така и аеродинамиката ѝ. В предната част са поставени сплитери с функционална роля, отвеждащи въздушния поток към дифузьор в задната част, който да подпомага за натиска върху задната ос.

Задницата също е получила изцяло нова визия с голям спойлер и четири накрайника на ауспусите в средната част. Стандартния капак на двигателя е заменен от такъв, отново направен от карбон с въздуховод, който да отвежда свеж въздух към него.

От Mansory са се погрижили и за 4.0-литровия осмак, който вече генерира 980 конски сили и 980 нютон метра въртящ момент в сравнение със 780 конски сили при стандартния вариант. В комбинация с трите електромотора, максималната мощност на колата вече достига 1100 конски сили. Това позволява ускорение до 100км/ч в рамките на 2.4 секунди. Максималната скорост е 355км/ч.