Focus с 1.0-литров двигател се оказа изненадващо стабилен на тест

Последното поколение на Ford Focus, което бе представено през 2017 година за съжаление така и не получи RS модификация, а с неясното бъдеще на модела не е много сигурно дали изобщо някога отново ще видим Focus с двубуквеното означение. При последното поколение клиентите трябва да се задоволят с най-мощния ST вариант с 2.3-литров бензинов двигател и мощност от 280 конски сили.

В същото време, Ford предлага хечбека и с 1.0-литров бензинов двигател с мощност от 125 конски сили, който е базов за модела. Именно той е подложен на тестове от испанското издание km77.com, което натрупа популярност със своя „лосов тест“ за стабилност. Колата използвана във видеото е с опционалния ST- Line пакет, който освен по-твърдо окачване, добавя и независимо окачване в задната част.

По време на тестовете колата е оборудвана с гуми Continental EcoContact 6 в размер 215/50/17. Водачът разкрива, че колата е предвидлива във завоите, а максималната скорост с която преминава тестовете е 76км/ч. Въпреки, че това не е най-доброто постижение, все пак хечбекът се справя отлично за класа и задвижването си.

Previous post Skoda ще се бори с Tesla с по-евтин Enyaq
Next post Вижте кои са колите „втора ръка“, които са поевтинели най-много