Ford достигна нов връх с електрическия Mustang

Ford се похвали с поредното постижение за електрическия Mustang Mach-E, а именно производството на 150 хиляди екземпляра от модела на ток. Това бе постигнато точно две години след началото на производството, което стартира през 2020 година. Електрическият Mustang се радва и на голям интерес в целия свят, въпреки, че първоначално не беше приеман много добре от класическите фенове на наименованието.

През 2023 година електрическият Mustang ще се продава в общо 37 държави от целия свят, вместо първоначално обявените 22 страни през 2020 година. Някои от новите попълнения в предлагането са Нова Зеландия, Бразилия и Аржентина. По този начин от Ford искате да подпомогнат плана си за годишно производство от 600 хиляди бройки годишно през 2023 година и 2 милиона електрически превозни средства през 2026 година.

“Когато сложихме „понито“ на този Mustang, знаехме, че ще има скептици. Това, което не знаехме тогава, беше колко популярна ще стане тази кола. Обичам да виждам автомобили Mustang Mach-E на пътя и да говоря с клиенти и виждам все повече и повече от тях.”, заяви Дарън Палмър, вицепрезидент в отдел Ford Model E.