Ford подготви електрическия Mustang в рали стил

Ford представи изненадващ модел на тазгодишния Фестивал на скоростта в Гудууд – Mustang Mach-E Rally. Проектиран да отиде там, където Mustang никога не е ходил, Mustang Mach-E Rally е първият електрически SUV на Ford, вдъхновен от рали спорта.

Автомобилният производител все още не е сподели никакви подробности за автомобила, но публикува няколко снимки, на които се вижда, че електрическият автомобил е облепен с фолио и надписи „Mach-E Rally“ отстрани.

При по-внимателно разглеждане на изображенията се разкриват някои интересни подробности. Сред тях са спойлерът на покрива в рали стил, украсен с бяло лого на Mustang от всяка страна, нестандартната решетка, интегрираща две допълнителни кръгли светлини, червената кука за теглене отпред, белите колела в рали стил, обути с гуми BF Goodrich Trail Terrain T/A, и калниците.

Предната и задната броня доста приличат на тези от Mustang Mach-E GT. Отвътре Mach-E Rally също изглежда почти идентично с Mach E-GT, въпреки че се отличава с кремави елементи на облегалките на предните седалки, волана и арматурното табло, както и с подобна на въглеродни влакна облицовка в долната част на арматурното табло. Изглежда, че колата също така е повишила и просвета си. Очаква се серийният вариант да се появи през 2024-та

„Mustang Mach-E взе свободата и забавлението на Mustang и го освободи от емисии. Сега с Mustang Mach-E Rally предоставяме на нашите клиенти свободата да се впуснат извън асфалта и извън утъпканите пътища., Дарън Палмър, вицепрезидент на Ford Model e.