Ford показва възроденото електрическо Capri на 10 юли?

Ford се подготвя да покаже втория си изцяло електрически автомобил, като голямото представяне ще се състои на 10 юли. Това се случва след неотдавнашния старт на производството на Explorer на 5 май – първият електрически автомобил на Ford в Кьолн. Explorer, компактен SUV, отбеляза значителна промяна за завода, който преди това се фокусираше върху бензинови автомобили като Fiesta.

Въпреки че Ford не е потвърдил официално името, медийни съобщения сочат, че той може да се нарича Capri. Това би било възраждане на популярния спортен автомобил на Ford от миналото (1968-1986 г.).

Силуетът на автомобила, зърнат чрез камуфлаж на прототипи, загатва за по-спортен дизайн – по-скоро купе в сравнение с SUV-конструкцията на Explorer. Самият Ford описва новия модел като „спортен кросоувър“, потенциално подобен на Puma.

И двата електромобила на Ford – Explorer и предстоящият спортен кросоувър – ще използват платформата MEB на Volkswagen Group. Това сътрудничество между двата автомобилни производителя позволява на Ford да използва съществуващата технология за разработката на своите електромобили.

Производството на спортния кросоувър ще се осъществява заедно с Explorer в завода в Кьолн. Въпреки това Ford предвижда обемът на производството му да бъде между една трета и две трети от този на Explorer, което предполага, че Explorer може да бъде по-популярното предложение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *