Ford представи невероятна по-евтина версия на Mondeo, но не за Европа

В Китай беше официално представена по-евтина версия на бизнес седана Ford Mondeo. Намалението на цената се дължи на инсталирането на нов двигател. Става дума за агрегат с турбокомпресор с обем 1.5 литра, който ес мощност от 190 к.с. Цената започва от $20 500. За сравнение най-евтиният Ford Mondeo с 2.0-литров двигател струва почти 25 000 долара.

Като се имат предвид размерите на автомобила (4935 x 1875 x 1500 мм, междуосие – 2945 мм), оборудването и цената, Ford прави много добра оферта за купувачите. Преките конкуренти Toyota Camry и Honda Accord, която е сравнима по размер с Mondeo са значително по-скъпи. Идеята е купувачите на „американския“ седан да се увеличат значително.

Иначе на външен вид или оборудване Mondeo с двигател 1.5 (версията с етикет Ecoboost 180) не се различава от версията с 2.0-литров двигател (Ecoboost 245). С изключение на това, че в по-евтината версия осветлението на радиаторната решетка е изчезнало, но са се появили два нови цвята.

1,5-литровият турбомотор работи в комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия, а интериорът запазва характерната черта на китайското Mondeo – огромен сензорен мултимедиен екран, който заема почти целия преден панел.