Ford разкри характеристиките на електрическия E-Transit Custom

През месец май тази година, Ford представи електрическа версия на по-малкия бус в своето портфолио – Transit Custom. Тогава компанията не разкри много подробности за лекотоварния автомобил, но за сметка на това го направи по-рано днес, давайки подробни детайли за модела. Той ще се сглобява в завода на марката в Турция от есента на следващата година.

E-Transit Custom ще се предлага в къса и дълга база с максимална товароносимост от 1100 килограма и капацитет на теглене от 2 тона. Задвижването ще се осигурява от електромотор с мощност от 135 конски сили или 217 конски сили с максимален въртящ момент от 415 нютон метра при двете версии. Дължината за товарене при дългата версия достига 3.4 метра, а обемът е между 5.8 и 9 кубични метра.

Батерията е с капацитет от 74кВч и използва клетки като тези при пикапа Ф-150 Lightning. Тя осигурява до 380 километра пробег с едно зареждане, а бързо зареждане на 125кВ станция позволява допълване на батерията от 15 до 80% в рамките на 41 минути. Бусът предлага и двупосочно зареждане до 2.3кВ.