Ford се отказва от още един модел в Европа

Ford се отказва от още един модел в Европа във връзка с намалено търсене от страна на клиентите. Става въпрос за тривратата версия на Ford Fiesta, която от средата на тази година вече няма да се предлага в Европа. Новината бе потвърдена от говорител на марката, който даде малко повече яснота около ситуацията пред Motor1.

Той обясни, че от компанията се стремят да опростят предлаганите продукти, а целта е да адаптират гамата към това което искат клиентите. Точно поради това, по-малко популярният вариант на компактния хечбек ще бъде премахнат от портфолиото на производителя.

Все още не е ясна точната дата когато Fiesta ще спре да се предлага официално, но според информация на Automotive News Europe, някои представителства на Ford вече са запълнили квотите, които имат и са спрели да предлагат модела.

Припомняме, че преди няколко месеца от Ford представиха фейслифт на Fiesta, който засегна цялата гама на модела и донесе серийни LED светлини с опционални матрични фарове, по-агресивна визия с по-голяма решетка и други промени. Двувратата версия на Fiesta се предлага от 1976 година, но изглежда животът ѝ ще приключи след 46 години на пазара.