Geely Galaxy Starship: Кросоувър като Maybach, с пробег от… 2000 км

Китайският автомобилен производител Geely се готви да започне офанзива със своя водещ SUV, Galaxy Starship, който ще бъде пуснат в продажба през следващата година. Очаква се към момента на старт на продажбите моделът да се казва Geely Galaxy L9.

Очаква се този луксозен кросоувър да стане конкурент на такива премиум SUV-та като Mercedes-Maybach GLS и BMW X7. Една от най-впечатляващите характеристики на Galaxy Starship са неговите врати.

Долните части на вратите се отварят в различни посоки, а остъклените площи се издигат нагоре, напомняйки крила на чайка. Колата също така разполага със скрити дръжки на вратите и уникален „триъгълен“ дизайн на колелата.

Можете да видите и стилната „перка“ на покрива. Дизайнерите на Geely обръщат специално внимание на интериора на Galaxy Starship. Той разполага с интелигентни седалки, които не само запомнят настройките, но и могат да се плъзгат извън колата.

По този начин целта е да улеснят влизането и излизането. Инфотеймънтът използва мощен чип Qualcomm Snapdragon 8295 и собствена операционна система на Geely. Системата поддържа интеграция с телефони, изкуствен интелект, дронове и VR очила.

Galaxy Starship е изграден върху новата платформа GEA (Geely Electric Architecture), която е развитие на платформата Geely SEA (Sustainable Experience Architecture). Автомобилът е PHEV хибрид, оборудван със следващото поколение Thor система на Geely (NordThor).

Galaxy Starship използва двигател с най-високата топлинна ефективност в света (44%), което води до впечатляваща ефективност. Заявеният автономен пробег е 2000 км, а разходът на гориво в хибриден режим е само 3 литра на 100 км.