Golf остава без „ръчни скорости“ от следващата година

През целия си 29-годишен живот, Volkswagen винаги е предлагал Golf с механична трансмисия, но изглежда това е на път да се промени при осмото поколение на модела.

Според източници запознати с плановете на германците, хечбекът ще бъде лишен от тази опция през 2024 година, като това се отнася за всички модификации на най-популярния Volkswagen. В това число влиза и GTI версията, която бе една от малкото в този сегмент с подобна опция.

В интервю пред Autocar, директорът по техническите разработки Кай Грюниц заяви, че мярката се налага поради затегнатите изисквания свързани с Евро 7 стандарта. Промяна в това решение може да има единствено ако се променят строгите мерки. Въпреки, че не е най-избираната опция, то все пак има фенове на класическото усещане с три педала и вероятно това ще е лоша новина за тях.

Не е ясно какво ще се случи с модификациите, които се продават извън Европа и дали тази мярка ще засегне и тях. В САЩ Golf R и Golf GTI се предлагат с механична трансмисия и това може да остане единствената опция за ентусиастите, които предпочитат да имат съединител и традиционен скоростен лост.