Goodyear разработи специални гуми за електрически камиони

Goodyear показа най-новата си разработка в света на големите машини. Този път става въпрос за специално създадени гуми, които са подходящи за електрически камиони, но също така могат да бъдат еднакво добре използвани и върху дизелови или бензинови превозни средства. Гумите предлагат ниски нива на триене, което подобрява разхода на гориво или ток и съответно осигурява по-голяма пробег с едно зареждане.

Към момента гумите са налични в размер 295/75/22.5 и са обозначени с M+S, което ги прави подходящи за сняг и кал. От компанията казват също така, че гумите са направени чрез нова технология за отливане, която позволява по-голяма здравина и издръжливост.

Грайферът от своя страна е специално разработен, за да удържи на по-високия въртящ момент, който електрическите модели имат още при тръгване. С увеличаване на предлагането на този тип возила, Goodyear ще се опита да се наложи на този тип пазари като предложи едно от първите решения в тази насока. Компанията произвежда гуми специално за електромобили от няколко години, но това е първата по-специална разработка в сектора на по-големите машини.