Gunsel е първата собствено разработена кола от Кипър

Компанията Gunsel от Кипър представи своя дебютен модел, носещ обозначението B9. Електрическият автомобил трябва да влезе в продажба още тази година. Това съобщава официалният сайт на автомобилния производител.

Новият Gunsel B9 е компактен четириместен модел от клас B. Хечбек купето с три врати се отличава с фасетиран дизайн и с висока линия на прозореца. Колата има огромна радиаторна решетка под формата на клюн, продълговати фарове и напълно прозрачна врата на багажника. 19-цоловите джанти са стандартни.

В интериорната декорация са използвани алуминий, кожа и алкантара. Електрическият автомобил Gunsel B9 получава и виртуално арматурно табло и голям сензорен дисплей в портретен формат.

На задната ос е монтиран електрически мотор, развиващ 190 к.с. и 300 Нм въртящ момент. Ускорението до 100 км/ч отнема 7.7 секунди, а максималната скорост е ограничена до 150 км/ч.

Батерията е с капацитет 52.5 kWh и осигурява пробег с едно зареждане от 350 километра. На бърза зарядна станция електрическа кола може да бъде заредена до 80% за половин час.

Компанията планира да продава Gunsel B9 на европейския пазар. По-късно гамата ще бъде разширена и с по-голям модел J9 с мощност 375 конски сили и със задвижване на всички колела. Пробегът на тази кола ще е 500 км.