Honda загатна за новото CR-V с 800 „коня“

Honda загатна за много интересен проект на базата на най-популярния си кросоувър – CR-V. Последното поколение на модела е разработено съвместно със състезателното подразделение на марката Honda Performance Development и Auto Development Center, които представят модификация с 800 конски сили. Проектът, който носи името CR-V Hybrid Racer Project Car ще дебютира официално на 28 февруари, за да ни представи първия по рода си кросоувър от този тип.

От Honda не разкриват много за двигателя към момента, но вероятно той е взет назаем от последното поколение Civic Type R и работи заедно с електромотори, които добавят допълнително мощност към стандартните 315 конски сили. Вероятно тази мощност също е подобрена значително, съдейки по разликата от близо 500 конски сили, които вероятно не са компенсирани само с по-мощни електромотори.

Можем да видим, че стайлинга на кросоувъра също се различава значително от този при стандартния модел. Тук аеродинамиката също играе основна роля и това е видимо от издължената броня и сплитер в долната част. Арките на калниците, големият спойлер и дифузьора под багажника. Както вече споменахме, повече за модификацията ще разберем на 28 февруари, когато е и официалната премиера.