Honda изминала 1.6 млн. километра и все още е с оригиналния си двигател

Honda Accord от 2003 година може да се похвали с рекорден пробег от 1.6 милиона километра. Колата е собственост на Джъстин Килмър, който разказва историята си пред американското издание The Drive. Той споделя, че е купил колата с пробег от 300 хиляди километра през 2015 година и за последните 8 години е успял да покачи тази стойност до 1.6 милиона километра.

По-интересното в случая е, че колата е с оригиналния си двигател с който е излязла от завода. Не се споменава с коя моторизация точно е оборудвано купето, но става ясно, че двигателят е шест цилиндров. Собственикът споделя, че през последните осем години е сменял трансмисията, няколко пъти съединител, помпа на сервото, шофьорска седалка и разбира се, всички консумативи.

В деня точно преди да премине границата от 1.6 милиона километра, колата губи един от цилиндрите си, но това все пак не спира собственика ѝ. Той споделя, че все още не е взел решение дали да замени двигателя с нов или да поправи този. Мъжът е медицински служител и изминава по около 160 хиляди километра годишно.