Honda подготвя нов CR-V с разход на гориво от 1.6 литра на 100 км

Honda подготвя нов CR-V с разход на гориво от 1,61 литра на 100 километра (измерен по цикъла WLTC). Ключовата характеристика на plug-in хибрида Honda CR-V PHEV беше разкрита от Министерството на промишлеността и търговията на Китайската народна република. Съдейки по документите за сертифициране, в новото поколение версията PHEV ще запази електрическия си тракт i-MMD, базиран на атмосферен 2.0-литров двигател, а външните разлики на plug-in хибрида ще бъдат незначителни.

Новата Honda CR-V дебютира преди два месеца в две модификации: основният кросоувър запази 1.5-литровия турбо двигател с вариатора, обикновеният хибрид има таркт, базиран на атмосферния 2.0 мотор, който не изисква външно зареждане. Но сега, първоначално за Китай, Honda подготвя по-икономичен хибрид, такъв, който се зарежда от външен източник. Точно такава кола беше частично разкрита от Министерството на промишлеността и търговията на Китайската народна република.

В новото поколение силовия тракт i-MMD ще бъде преконфигуриран – мощността на атмосферния двигател ще бъде увеличена от 146 на 150 конски сили, но електрическият двигател ще развива същите 184 конски сили. Принципната схема няма да се промени, но ефективността на системата ще се увеличи – разходът на гориво според цикъла WLTC ще намалее да 1.61 литра на 100 километра, а максималната скорост ще се увеличи от 160 на 193 километра в час.

Капацитетът на тяговата батерия и пробегът без активиране на двигателя с вътрешно горене не са посочени, но предшественикът можеше да измине на електрическа тяга до 65 километра (WLTC). Дебютът на Honda CR-V PHEV вероятно ще се състои в Китай до края на есента. Европейските версии на кросоувъра трябва да получат подобна схема на задвижване.