Honda показа малък кросоувър с брутален дизайн

Honda е сред марките, която обръща специално внимание на различните пазари, като предлага отделни модели за по-важните от тях. Японците имат в гамата си кросоувърите HR-V, ZR-V и по-малко известния BR-V, но сега пускат различен автомобил в най-малкия сегмент.

Кажете „Здравей“ на Elevate, който официално е предназначен за пазара в Индия, но всъщност ще бъде глобален модел. Засега той ще се предлага само с бензинов двигател, но компанията-производител обещава до 3 години да пусне и изцяло електрическа версия.

Според категоризацията на превозните средства в Индия, която се прави в зависимост от техните габарити, това е кросоувър от среден размер. Той обаче е дълъг само 4312 мм, така че в Европа ще бъде позициониран някъде между субкомпактен и компактен модел. Новият продукт в нарастващото портфолио на Honda е широк 1790 мм, висок е 1650 мм, като междуосието му е 2650 мм.

Това оззначава, че Elevate е по-близък по размер до европейския HR-V, отколкото до по-големия американски модел, който също се продава в Европа, но като ZR-V. От Honda определят дизайна като „смел и мъжестван“ и подчертават водещия в сегмента товарен капацитет от 458 литра.

Задвижването на кросоувъра е поверено на атмосферен 1,5-литров i-VTEC двигател със 119 к.с. и 145 Нм въртящ момент. Клиентите ще могат да избират между 6-степенна механична скоростна кутия или безстепенна трансмисия (CVT), доставяща мощност към предните колела. Пътният просвет е доста сериозен – 220 мм.

Въпреки че е бюджетен модел, Elevate може да се предлага с впечатляващо оборудване. Екстрите варират от електрически люк и безжично зарядно устройство за смартфон до 10,25-инчов сензорен екран и автоматичен климатик за пътниците отзад. Има също 12V електрически контакти, адаптивен круиз-контрол и широк набор от системи за безопасност, включени в пакета Honda Sensing.

Honda ще започне да приема поръчки за Elevate през юли, когато ще бъдат обявени цените на новия модел.

Previous post Бившият SsangYong представи ново KG Tivoli
Next post Hyundai ще пусне първата летяща кола в Ковънтри