Honda показа новия Jazz с повече мощност

Следвайки промените на Honda Fit в Япония, компанията представи и обновената версия на Jazz за Европа. Промените в дизайна са минимални и повечето от тях засягат хибридния тракт, който се предлага за Jazz e:HEV. Добавено бе и ново оборудване с името Advance Sport, което се присъединява към Jazz Crosstar.

Новият дизайн се изразява в наличие на нови брони с по-големи отвори и черни декоративни елементи, както и нова решетка тип пчелна пита. Праговете са специфични за различните модификации, както и джантите с размер от 16 цола. Предлагат се още нови цветове и дизайн за джантите. Подобни са и промените в интериора, които засягат нов десен на тапицерията и нови цветове за таблото и декоративните елементи.

Системите за подпомагане на шофьора са подобрени с нова камера с по-голям ъгъл, асистентът за шофиране при задръстване, който работи от 0км/ч. Всички модели вече пристигат стандартно с 10 въздушни възглавници.

По отношение на задвижването, всички модификации се предлагат само с хибриден бензинов двигател с мощност от 123 конски сили и 253 нютон метра въртящ момент. Това е с 14 конски сили повече от преди. В основата на всичко стои 1.5-литров бензинов двигател и автоматична трансмисия. Продажбите на обновения модел ще започнат след няколко седмици.