Honda разработва модел, работещ на чист спирт

Съобщението на Honda е още едно от поредицата такава информация за нови инвестиции на автомобилни производители, като преди това компании като Volkswagen, General Motors, Stellantis и Toyota обявиха, че ще инвестират в Бразилия.

Според бразилското правителство инвестициите, обещани от автомобилните производители на страната за следващите години, вече възлизат на почти 130 милиарда реала, което се равнява приблизително на 23 497 219 450 евро.

Търговският вицепрезидент на Honda в Бразилия Роберто Акияма каза, че инвестицията на компанията ще се фокусира върху нови технологии и разработването на хибриден модел, който може да работи с гориво, направено от 100% етанол.

Компанията, каза той пред репортери, планира да произвежда до 150 000 автомобила годишно в завода в Итирапин до 2030 година, в сравнение със 100 000 тази година, както за продажба на вътрешния пазар, така и за износ.

В допълнение към все още неразработеното хибридно превозно средство, Honda също планира да представи нов нискобюджетен SUV за бразилския пазар през, като това ще се случи през 2025 г., каза още Акияма.