Hyundai извади най-малкия търговски ван в света само за $11 000

Hyundai добави мини търговски ван за доставки към своята моделна линия. Моделът е създаден на базата на компактния кросовър Casper, който беше представен през септември миналата година, и получи префикса Van в заглавието.

Външно новият модел не се различава от донора. Той е със същата дължина от 3595 мм, но вече може да побере до 940 кг товар в багажното си отделение. За да се постигне този резултат, вторият ред седалки е премахнат от автомобила, като по този начин се е получило необходимото пространство. Предните седалки са отделени от товарното пространство с преграда, а близо до прозорците са монтирани метални решетки. Освен това задните прозорци бяха лишени от електрическо задвижване, предава Ауто-прес.

Ванът ще се предлага изключително в бюджетната Smart конфигурация. Списъкът с оборудване на тази версия включва шест въздушни възглавници, круз контрол, конвенционална аудио система, отопляеми странични огледала, ръчно регулируеми седалки, задни сензори за паркиране и крачна ръчна спирачка. Срещу доплащане можете да получите отопляем волан и седалки, допълнителна въздушна възглавница и разширен пакет от системи за подпомагане на водача. Но мултимедийната система и адаптивният круз контрол не се предлагат дори като опция.

Casper Van се задвижва от 1,0-литров, трицилиндров, атмосферен двигател с мощност 75 к.с. и 95 Нм въртящ момент. Предлага се и версия с подобен по размер турбо двигател, който предлага мощност от 99 к.с. и максимален момент от 172 Нм. И двата агрегата са сдвоени с четиристепенна автоматична кутия и система за предно задвижване. Новият модел е в продажба на корейския пазар от 3 февруари 2022 г. Цената му започва от $11 000.