Hyundai нае Tesla под наем, за да обучи служителите си

Hyundai подготвя пазарния дебют на Ioniq 6 в САЩ и изглежда някои от представителствата на компанията са прибегнали до странни практики, за да подготвят служителите си за предстоящите въпроси на клиентите по повод колата и нейните преки конкуренти. Един от най-сериозните такива е Tesla Model 3 и именно този автомобил е бил обект на едно от обученията на марката.

Потребител на Twitter, цитиран от Autoevolution разказа за историята в Twitter, след като отдал своята Tesla Model 3 под наем. С помощта на приложение на име Turo, всеки желаещ може да отдава собствения си автомобил под наем срещу определена сума. Мъжът с никнейм MeateenOmair споделя, че автомобилът му бил нает както всеки друг път, но малко след това започнал да получава известия, че вратите на колата се отварят и затварят постоянно.

Това предизвикало неговият интерес и разгледал камерите на автомобила си, които показвали нещо като конферентна зала с рекламни материали на Hyundai. Не след дълго мъжът се свързал с човека, който наел колата и разбрал, че всъщност автомобила му се използва за обучение и сравнение с Ioniq 6, който бил паркиран точно до Tesla-та. Публикацията на мъжа в Twitter вече е изтрита по неясна причина.