Hyundai подготвя евтина алтернатива на Tucson, ще се казва Mufasa

Hyundai подготвя нов кросоувър, който вероятно ще замени второто поколение на ix35. Ще припомним, че последният беше заменен от Tucson на световния пазар. В Китай „тридесет и петицата“ обаче все още е в експлоатация и остава един от най-популярните модели на марката. В края на 2020 г. той премина през голяма актуализация, но въпреки това жизненият цикъл на модела е към своя край.

Официални снимки и характеристики на наследника на Hyundai ix35 изтекоха в онлайн пространството от Министерството на промишлеността на Китай. Иновацията има доста агресивен външен вид с релефно щамповане в стил Tucson на страничните панели

Предната част на каросерията е украсена с мощна радиаторна решетка, вертикални фарове и голяма броня. Отзад се виждат необичайни светлини под формата на рамка и надпис Mufasa. Вероятно под това име новостта ще влезе на пазара.

При междуосие от 2 680 мм общата дължина на новия кросоувър е 4 475 мм, широчина – 1 850 мм и височина – 1665/1681/1685 мм, в зависимост от версията. За сравнение, размерите на Hyundai ix35 са 4 500 x 1 850 x 1 710/1 715 мм. Размерът на междуосието е 2 640 мм.

В документацията на сертифициращия орган е посочен само един двигател – 2.0-литров бензинов атмосферен с мощност 160 к.с. Според китайските медии той ще работи по схемата „мек хибрид“, тоест ще бъде допълнен с 48-волтов стартер-генератор.

Все още няма по-подробна информация за Hyundai Mufasa, както и данни дали новият кросоувър ще се появи извън Китай. Премиерата на новия продукт се очаква до края на тази година.