Hyundai показа атрактивен концептуален кросоувър

Hyundai подготвя още един интересен модел, който първо ще излезе на китайския пазар. Това е кросоувър на име Mufasa, чиято концептуална версия Adventure беше официално представена. Серийният вариант ще дебютира през април на изложението в Шанхай.

Hyundai Mufasa Adventure, като повече концептуални модели от този клас, се отличава с огромни колела, обути в специално офроуд-гуми, масивни брони с фасетирани халки за теглене, допълнителни стъпала и LED „полилей“ на покрива.

Серийният модел няма да бъде толкова атрактивен, като ще загуби голяма част от допълнителните елементи по каросерията. Кросоувърът е кръстен на героя от анимационния филм „Цар Лъв“ – Муфаса, баща на главния герой лъвчето Симба.

В Китай серийният кросоувър ще замени компактния ix35, от който на местния пазар се продава доста добре – около 140 000 бройки годишно, и ще се настани между моделите ix25 и Tucson в гамата на марката.

Hyundai Mufasa е с дължина 4475 мм и междуосие от 2680 мм. Кросоувърът е оборудван с 2.0-литров атмосферен двигател с мощност 160 к.с. при 193 Нм въртящ момент. По-късно на купувачите ще бъде предложена версия с хибридна задвижваща система.