Hyundai показа ретро спортна кола с хибридно водородно задвижване

По време на вчерашния N ден, Hyundai представи два интересни спортни концепта, RN22e за който ви разказахме вчера, както и ретро класиката N Vision 74 за която ще ви разкрием повече подробности днес. Колата е вдъхновена от концепта Pony представящ автомобила от 1974 година, както и Vision Gran Turismo от 2015 година.

Двувратото купе има агресивен дизайн с класически пропорции, модерни светлини и големи раздувки на калниците. Предният сплитер е ясно изразен с голям отвор, а пред задните калници виждаме ясно изразени въздуховоди. Светлините са с типичните за Ioniq пиксели с идентична форма и размер в предната и задната част.

Освен визията, задвижването също е интересно, тъй като предлага хибридна мощност, но не в класическия вариант с бензинов двигател и електромотор. Инженерите на Hyundai са използвали водородна клетка и електромотор, които позволяват максимален пробег от 600 километра с едно зареждане. По отношение на мощността, концептът разполага с 671 конски сили и 900 нютон метра, които се предават единствено към задните колела.