Hyundai представи конкурент на Dacia Spring

Hyundai представи Inster – нов електрически модел, предназначен за градско придвижване. Разработен специално за европейския пазар, Inster е малко по-голяма електрическа модификация на градския автомобил Casper на Hyundai.

Hyundai предлага два варианта на Inster, които отговарят на различни предпочитания за пробег и мощност. Базовият модел разполага с 42-киловатчасова батерия, осигуряващ приблизителен пробег от 300 километра, и електромотор с мощност 95 конски сили.

Надграждането до по-голямата 49-киловатчасова батерия осигурява увеличен пробег от 350 километра и по-мощен мотор със 113 к.с. И двата модела предлагат солиден въртящ момент от 108 Нм за бързо придвижване в града. Макар да дава приоритет на ефективността пред скоростта, Inster ускорява от 0 до 100 км/ч за 11,7 секунди за базовия модел и за 10,6 секунди за версията с по-голяма мощност.

Максималните скорости са съответно 140 и 150километра в час. Бързото зареждане с постоянен ток позволява зареждане на батерията от 10 до 80% за около 30 минути. Inster може да се похвали и с функцията Vehicle-to-Load (V2L), която ви позволява да захранвате външни устройства с помощта на двупосочно зареждане.

За тези, които търсят малко по-различна естетика, Inster Cross ще се предлага на по-късен етап, вероятно с добавени пластмасови елементи по броните и калниците и малко по-висок клиренс.