Hyundai разкри и двигателите на новата Sonata

Само преди дни Hyundai представи обновената Sonata, като публикува снимки и някои подробности за модела. От компанията тогава обявиха, че това е повече от фейслифт, но не разкриха техническите характеристики на модела.

Промените по Sonata действително са значителни, като това се вижда още на пръв поглед. Обновеният седан поучава LED светлинна лента с пълна широчина, както и чифт „скрити“ фарове, по-широка решетка и по-агресивни въздухозаборници. Отзад е променен капака на багажника, поставени да нови светлини и различна светлинна лента.

Дизайнерите на Hyundai са преработили и интериора, като той включва нов 12,3-инчов цифров инструментален панел и 12,3-инчов екран за информационно-развлекателната система, като и двата са разположени в панорамен извит дисплей.

Монтиран е и 12-инчов Head-Up дисплей, както и подобрена звукова система Bose Premium с 12 високоговорителя. Новият автомобил също така поддържа софтуерни актуализации по въздуха и се предлага с нов цифров ключ 2, който може да бъде свързан със смартфони и смарт-часовници, работещи с операционни системи iOS и Android.

Най-важните промени обаче са под капака. Hyundai обяви, че новата Sonata ще се предлага с избор между 2,5-литров четирицилиндров двигател с атмосферно пълнене, 2,5-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор и 2,0-литрова хибридна система. Мощността на трите агрегата обаче продължава да бъде тайна.

Това, което се знае е, че 2,5-литровият турбомотор ще се предлага ексклузивно за версията Sonata N-Line, докато хибридът ще бъде поставян на Sonata HEV. Южнокорейският автомобилен производител посочва, че този вариант ще получи и регенеративна спирачна система за подобряване на горивната ефективност.

Стандартното оборудване на новата Sonata изобилства от нови технологии, включително асистент за избягване на челен сблъсък, асистент за сблъсък в мъртва точка, интелигентен круиз-контрол със Stop & Go и асистент за шофиране по магистрала. Има и актуализирана система Remote Smart Parking Assist, която позволява на потребителите да паркират колата дистанционно с помощта на интелигентния ключодържател.

Hyundai отбелязва, че новият модел също предлага подобрена защита при страничен сблъсък и „най-доброто в класа спирачно представяне и спирачен път“. Нивата на шум и вибрации също са намалени.