Hyundai разкри напълно евтиния аналог на Tucson в Шанхай

На автомобилното изложение в Шанхай беше официално представен новият Hyundai Mufasa. Бюджетният кросоувър ще влезе в производство от лятото. Това съобщава сайтът Autohome.

Кросоувърът Hyundai Mufasa ще бъде наследник на модела ix35 и доста по-достъпна алтернатива на Tucson. Началната му цена ще бъде около 18 000 евро, а производството ще бъде в Китай.

Любопитен факт е, че автомобилът е кръстен на героя от анимационния филм на Дисни „Цар Лъв“. Новият Hyundai Mufasa е в много отношения подобен на Tucson, защото също има фасетиран дизайн с леко раздути калници, както и огромна радиаторна решетка. Оригинални извити фарове и задни светлини, свързани с диодни ленти, също привличат вниманието. По отношение на размерите двата кросоувъра също са доста сходни.

Размери Hyundai Mufasa: дължина – 4 475 мм; широчина – 1 850 мм; височина – 1 665 мм; междуосие – 2 680 мм.

И ако дизайнът на Hyundai Mufasa беше разсекретен частично с концепцията, интериорът беше показан за първи път. Въпреки че моделът е бюджетен, на предния панел са инсталирани два големи 12.4-инчови дисплея.

Още нещо любопитно е, че предните седалки са с различни цветове на тапицериите и са разделени от висок „тунел“. Най-високото оборудване на Hyundai Mufasa включва кожен салон, панорамен покрив, безключов достъп, климатроник, круиз контрол и електрическа седалка на водача.

Първоначално кросоувърът Hyundai Mufasa ще се предлага само с двулитров бензинов двигател със 160 конски сили и 6-степенна автоматична скоростна кутия. Автомобил с тегло 1 464 кг ускорява до 187 км/ч. Впоследствие ще се появи и хибридна версия.