Hyundai i20 се прицели в мястото на Fiesta с нова визия

След като през 2022 година Hyundai обнови най-малкия модел в своята гама – i10, сега корейците показаха и освежената версия на своя по-голям хечбек – i20. Моделът ще пристигне в Европа през следващите месеци, за да се прицели в нишата, която отваря Ford с изтеглянето на Fiesta от пазара.

Промените във фейслифта на трета генерация на i20 са минимални с нов дизайн на въздуховодите на предната броня, нови дневни светлини, както и промяна на мястото на предната емблема. Решетките също са нови, заедно със светлините в задната част и няколко нови дизайна на джантите.

Технологичните подобрения включват нов 4.2-инчов дигитален километраж, портове за зареждане USB-C, възможност за получаване на актуализации чрез интернет и разпознаване на велосипедисти, който се добавя към асистента за избягване на сблъсък отпред и асистента за следене на лентата.

В началото моделът ще се предлага с 1.0-литров бензинов двигател с мощност от 99 конски сили или 118 конски сили. Те са свързани с механична или автоматична трансмисия със съответно 6 или 7 предавки.

Previous post Новата E-класа стана по-дълга, но само за избрани
Next post Дилърите масово не искат да продават електромобили