Irmscher показа екстремен Opel Astra с 260 конски сили

Irmscher представи Astra OPC X-treme. Тунингованата версия е вдъхновена от Световния рали шампионат и неговите WRC автомобили. От пръв поглед ясно се виждат отличителните черти, особено в агресивната предна част със сложно изработените разширения и въздушни отвори. Решетката на радиатора на Irmscher с емблематичното „лице“ на Opel Vizor е неизменна характеристика в дизайна на компанията от много години.

Придвижвайки се към страните, интегрираните странични елементи плавно преминават по протежение на долната част, водейки към разширената задна част. Задната част на Astra IRC се характеризира с поразителна задна престилка, завършваща с внушително задно крило.

Irmscher отбелязва, че „ралитата са оказали значително влияние върху историята на Irmscher и това е очевидно в Irmscher Astra IRC. Многобройните победи в моторните спортове на пилоти като Валтер Рьорл, Йохи Клайнт, Франц Енгстлер или Джони Чекото са осезаеми, когато се възхищавате на този автомобил.“

По отношение на серийното производство Irmscher предлага широка гама от възможности за персонализация още от пускането на Astra на пазара, включително комплекти за понижаване на окачването, повишаване на мощността и джанти с размер до 20 цола в дизайна Hydra Star. Модифицираната версия на тези колела украсява и Irmscher Astra IRC. Със системна мощност от 260 к.с., получена от плъгин хибрида Astra GSe с базова мощност от 225 к.с., възможността Irmscher Astra IRC да влезе в серийно производство остава несигурна.