Jeep Avenger EV е първият електрически модел на марката в Европа

Jeep представи най-новия модел в своята гама – компактният SUV Avenger. Това е първият електрически модел на марката който ще пристигне в Европа и е един от първите модели на американците построен на новата платформа STLA на Stellantis. Макар от Jeep да показаха кросоувъра, част от характеристиките му все още се пазят в тайна и ще бъдат разкрити напълно по време на изложението в Париж през октомври.

Въпреки че е позициониран като градски автомобил, а не като офроуд всъдеход, Avenger обещава “ впечатляващ ” просвет и ъгли на изкачване, заедно с 400 километра пробег за шофиране. От Jeepказват, че най-малкият им SUV ще достави модерен интериор, с всички технологии, които купувачите очакват, и много място за пътниците и товари.

Според данни на Autocar, Avenger ще се предлага с 4х4 и задно задвижване в зависимост дали клиентите ще предпочетат един или два електромотора с мощност от съответно 95 конски сили или 190 конски сили. Все още не са ясни цените на модела, но първите поръчки ще се приемат от 17 октомври, когато стартира и изложението в Париж.

Previous post Нови батерии за „Новата електрическа класа“ на BMW
Next post Росен Даскалов изнася производството на Sin Cars в Румъния