Kia отбелязва края на Stinger със специална версия в 1000 броя

След месеци спекулации, Kia най-после даде официален отговор на въпроса дали Stinger ще бъде спрян от производство. За съжаление на феновете на модела, отговорът е положителен, а края на Stinger ще бъде отбелязан със специална версия с името Tribute Edition. Тя ще бъде обособена в 1000 екземпляра и ще отбележи официалния край на модела.

Специалната версия може да бъде позната външно по сивата матова боя или по-специалния зелен цвят с името Ascot Green. Джантите са 19-цолови в черен цвят, добавяйки контраст заедно с черните капачки на огледалата и черните спирачни апарати на Brembo.

Още с отварянето на вратата може да бъде познато, че това е специален модел, като това се дължи на номерацията върху праговете, кафявият кожен салон, както и карбоновите декорации по таблото. Върху подглавниците на седалките е бродирана и оса, която е символ на Stinger.

Под капака работи единствено 3.3-литров бензинов шестак с мощност от 368 конски сили и максимален въртящ момент от 510 нютон метра. Не се споменава дали моделът ще се предлага със задвижване на четирите колела или само задно предаване.

Previous post Обявиха цената на възродения „китайски“ Москвич 3
Next post Това ли е новата най-голяма лека кола на Toyota?