Kia подобри най-големия си „джип“ Mohave

Продажбите на Kia Mohave 2023 започнаха в Южна Корея. Всъдеходът е преразгледал дизайна на каросерията и окачването, а също така добавя няколко нови опции. Освен допълнителна електроника, списъкът включва двоен стъклопакет, система против сблъсък и функцията After-Blow, която изсушава изпарителя на климатика след спиране на двигателя. Mohave струва в родината си от 49 до 59 милиона вона, което съответства на 36 000 – 43 500 евро.

Очевидно основната цел на преработката на Kia Mohave е да се подобри изолацията, отговарящи за потушаване на вибрации и шум. Твърдостта каросерията също е увеличена и е добавено двуслойно стъкло. Окачването е с нови амортисьори, прекалибрирани за по-голям комфорт при шофиране по неравности. Също така, списъкът с оборудване на модела е попълнен с функцията за аварийно спиране Multi-Collision Braking System, която предотвратява сблъсъци в случай на авария. Налични са и две нови опции за тапицерия: Terracotta Brown и Taup Grey.

Най-скъпата версия Gravity получава лъскава черна екстерирорна декорация и „абаносова“ облицовка в салона. Двигателят е същият – V6 3.0 дизел, развиващ 257 конски сили и 560 Нм въртящ момент, но отговарящ на новите стандарти за емисии, които са в сила тази година. Скоростната кутия е осемстепенна автоматична. Задвижването е и на четирите колела, с многодисков съединител в предното предаване.