Kia Sorento се промени до неузнаваемост (Видео)

В Южна Корея се състоя официалното представяне на Kia Sorento 2024. Семейният кросоувър претърпя цялостна модернизация и скоро ще бъде пуснат в продажба в родината, а до края на годината ще започне и износът на модела. Подробности бяха разкрити на официалния сайт на марката.

Това, което се вижда от снимките е, че Sorento се променя сериозно външно. Дизайнът на кросоувъра е направен в новия характерен стил на корейската марка, който дебютира на електрическата кола EV9. Сега и Sorento има огромна радиаторна решетка и Т-образни LED фарове. А в допълнение – актуализирани светлини и брони.

Салонът на Sorento 2024 на практика също е напълно нов. На предния панел вече са инсталирани два големи дисплея, а бутоните за управление на климатика са станали чувствителни на допир. Освен това проекцията на предното стъкло е подобрена, а списъкът с опции е допълнен с видеорегистратор и скенер за пръстови отпечатъци.

Кросоувърът Sorento дебютира с три двигателя: 2.5-литров бензинов четирицилиндров с турбо и с мощност 281 конски сили, 2.2-литров турбодизел с мощност 194 к.с. и хибрид с мощност 230 к.с.

Други версии ще се появят по-късно, включително plug-in хибрид с 265 конски сили. Всички модификации са оборудвани с роботизирана 8-степенна скоростна кутия с два съединителя, а задвижването може да бъде предно или 4х4.