Koenigsegg разкри причината за изгорялото Jesko в Гърция

Koenigsegg е идентифицирал причината за пожарa, който обгърна хиперавтомобила Jesko в Гърция през изминалия месец. Ужасяващият пожар превърна автомобила в пепел в рамките на няколко минути.

Разбирайки спешната необходимост от предотвратяване на подобни инциденти и преди да имат възможност да съберат всички данни, представителите на Koenigsegg отправиха предпазлива молба към всички собственици на Jesko: да не карат автомобилите си. Тази временна мярка позволи на автомобилния производител да анализира щателно както изгорелите останки, така и другите модели Jesko, за да придобие по-ясна представа за ситуацията.

За щастие, задълбоченият преглед показа, че горивният резервоар, двигателното масло и маслената система на скоростната кутия в изгорелия автомобил са останали невредими. Според автомобилния производител тези компоненти не са изиграли никаква роля в пожара.

Истинският виновник се появил от следа от хидравлична течност, открита зад автомобила на пътя. Тази следа насочила разследващите към хидравличната система. Виновникът е компрометиран хидравличен маркуч под налягане, разположен в задната част на автомобила. Този неизправен маркуч е бил източникът на теча, който е предизвикал пожара. В момента се извършва цялостна проверка на монтажа на хидравличните маркучи, която обхваща всички модели на Jesko, както на производствената линия, така и вече доставените на клиентите.

Освен това екипът усърдно разработва актуализация на софтуера, която действа като предпазител от подобни случаи. Тази актуализация ще се отличава със способността да открива спадове на налягането или течове в хидравличната система в рамките на по-малко от секунда и автоматично да изключва системата, за да се предотврати всякакъв риск от пожар още в зародиш.

Като жест на добра воля те ще заменят изгорелия Jesko с чисто нов за собственика, както потвърди самият Кристиан фон Кьонигсег в Instagram.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *