Lamborghini празнува 60 години със специален Huracan

Когато Lamborghini отпразнува 50-годишнината си през 2013 г., компанията представи Egoista – уникален модел на базата на Gallardo с една седалка. Поглед напред към 2023 г., 60-ият рожден ден се отбелязва с друг специален автомобил, базиран на наследника на Gallardo – Huracan и то по-проходимата версия Sterrato, който също е превърнат в уникална машина.

Разработен от отдела Ad Personam на Lamborghini, отговарящ за създаването на силно персонализирани автомобили, уникалният суперавтомобил с V10 има специално покритие, което наподобява морето и небето на Сардиния. Той може да се похвали с ръчно рисувана, трицветна боя, създадена да имитира кристалния ефект на замръзнала течност.

Първият слой боя, нанесен от Lamborghini, е солидна Blu Amnis, след което ръчно е гравирана Blu Grifo, последвана от Blu Fedra по време на трудоемък процес, отнел над 370 часа. Сложната работа с боята се допълва от матовочерния покрив и праговете, заедно със сплитерите и изпъкналите арки на колелата, които имат същия цвят. В допълнение, 19-цоловите джанти също са матово черни, за да завършат външните промени.

Що се отнася до интериора, хората от Сант’Агата Болонезе са решили да го изпъстрят с открити повърхности от въглеродни влакна и кожа Blu Delphinus. Можете да я видите на седалките, арматурното табло и картите на вратите, докато арматурното табло и воланът комбинират тази кожа със специално боядисана алкантара. За разлика от Egoista, който никога не е бил продаден, Huracan Sterrato Opera Unica е част от производствената серия от 1499 бройки, като е обозначено със специална табелка, монтирана вътре.

Previous post Новата Mazda CX-5 е с „намален апетит“
Next post От утре „Синият талон“ на шофьорите отпада!