Lamborghini пусна специален Urus – само за избрани

Да притежаваш Lamborghini само по себе си е нещо, което не всеки може да си позволи. Да притежаваш Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12, обаче е нещо, което дори и тези които могат да си го позволят…, не могат да си го позволят. Знаем, че звучи объркано, но сега ще ви разкрием какво точно е по-специалното на новия Urus Performante Essenza SCV12.

Кросоувърът е базиран на стандартния Urus Performante с бензинов осмак и 666 конски сили, но добавя още трицветна боя и състезателен номер на предните врати. В интериора е заложено на алкантара, комбинирана с карбонови елементи с матов или гланцов завършек. Дотук няма нищо толкова по-специално около кросоувъра с дълго име и най-специалната добавка в гамата на Lamborghini – Essenza.

Всъщност най-специалното и различното в тази кола е, че тя ще може да бъде закупена само от собственици на състезателното SCV12 Essenza, което пък от своя страна е едно от най-специалните Lamborghini-та правени някога. Пистовата машина разполага с 6.5-литров бензинов V12 с мощност от 830 конски сили и начална цена от 2.2 милиона евро. Това означава, че ако всеки от собствениците на SCV12 Essenza реши да се възползва от правото си, общият брой Urus-и няма да надвиши 40.