Lamborghini разкри кога ще покаже наследника на Aventador

От Lamborghini поетапно разкриха някои от детайлите около своята нова суперкола и през последния месец разбрахме какъв двигател да очакваме, заедно с техническите му характеристики. Видяхме шасито на колата, а също така разбрахме повече и за новите режими на шофиране с които италианската машина ще бъде снабдена.

Сега вече сме готови да видим и колата в серийната ѝ форма и това ще се случи на 29 март. Един от последните дни на март ще бъде времето, когато от Lamborghini обещаха да покажат хибридният суперкар с V12. Обявлението бе направено от компанията чрез официалния ѝ профил в Twitter, а за фон е използвана снимка със светкавици символизиращи електрическото присъствие в модела с кодово име LB744.

Припомняме, че бензиновият двигател разполага с 813 конски сили при 9250 оборота в минута, както и 725 нютона при 6750 оборота в минута. Моторът е ограничен на 9500 оборота в минута и задвижва единствено задните гуми.

Два електромотора са разположени върху предната ос и се грижат за нея, докато третият електромотор може да изпрати сила към задните гуми в зависимост от пътните условия и режимът на шофиране. С помощта на трите електромотора, суперколата може да се похвали със системна мощност от 1000 конски сили. Батерията е с капацитет от 3.8кВтч и може да бъде зареждана с до 7кВ, а също така от регенеративното спиране или бензиновият двигател.