Lamborghini стъпва официално в България

Една от най-луксозните и прочути автомобилни марки в света – Lamborghini, съвсем скоро ще стъпи и у нас. Българският автомобилен дилър БМ Кар предстои да отвори представителство на Lamborghini за Балканите, съобщава Automedia.

Компанията предстои да получи представителство за продажба и поддръжка на луксозната автомобилна марка за региона. Целият процес около получаването на представителство за Lamborghini е коствал 1 година усилия за компанията, като сега те се увенчават с успех, обясниха от БМ Кар.

Lamborghini е един от най-разпознаваемите италиански производители на суперавтомобили. Компанията под шапката на Volkswagen е известна с мощните си и стилни автомобили. Резултатите на компанията продължават да са изключително силни, въпреки всички препятствия в автомобилния сектор от последните 2 години. През първото шестмесечие на 2021 година от Lamborghini дори бележат най-силните си финансови резултати в цялата си история.

Заслугата е преди всичко на SUV модела Urus, продаден в 2796 екземпляра. След него се нарежда Huracan с 1532 продажби (+46%). На трето място е Aventador – 524 продажби (+21%). Най-големият пазар на Lambo си остават САЩ следвани от Китай, Хонконг и Макао.