Lamborghini Revuelto е разпродадено до 2025-та

Lamborghini Revuelto се доказа като изключително популярен модел сред купувачите на суперавтомобили, дотолкова, че компанията заявиха, че е разпродаден до края на 2025 г. Главният изпълнителен директор на Lamborghini Стефан Винкелман потвърди, че той поръчките на Revuelto към момента ще се изпълняват поне за следващите 18 месеца.

Това не е първият път, в който Винкелман коментира силния прием на хибридния суперавтомобил. През април той заяви, че Revuelto има потенциал в крайна сметка да надмине по продажби Aventador, който за 11-годишното си производство може да се похвали с 11 465 бройки.

Като се имат предвид характеристиките на Revuelto, едва ли е изненада, че колата се продава добре. Revuelto не само запазва 6,5-литровия V12, като го съчетава с тройка електромотори, което води до комбинирана мощност от 1001 к.с. Това би трябвало да го направи значително по-бърз дори от най-наточената версия на Aventador.

Винкелман добавя, че търсенето на конвенционалните модели на марката с ДВГ – Urus и Huracan, остава силно, като отбеляза, че марката е цялата си гама за две години напред. В допълнение на това, продажбите са скочили с 5% през първата половина на 2023 г. до 5341 автомобила.