Lamborghini Urus S комбинира най-доброто от двата свята

Преди около месец Lamborghini представи най-наточената версия на Urus с името Performante, която дебютира с дяволските 666 конски сили и ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на само 3.3 секунди. Тази версия се предлага с по-агресивна визия, по-широка следа и по-ниско окачване, допълнения, които не всеки желае за своя кросоувър. Именно за това от Lamborghini ще оставят възможност на клиентите си да получат мощността на Performante, но в по-скромна „облицовка“, ако можем да наречем кола за 400 хиляди лева скромна, разбира се.

Все пак, ето че на бял свят се появи новото Lamborghini Urus S, което комбинира най-добрите характеристики на стандартната модификация и представената по-рано Performante версия. Двигателят е същия 4.0-литров осмак и генерира 666 конски сили, но поради по-високото с 47 килограма тегло, колата ускорява до 100км/ч за 3.5 секунди или с 0.1 секунди по-бързо от стандартния модел. Максималната скорост е 305км/ч.

За разлика от Performante, където е заложено на агресията, S модификацията е заложила повече на лукса. Предната броня е с променени черти и отвори, а в предната и задната част можем да открием боядисани в матово черно предпазни елементи. Долната част на задната броня също е в черен мат с накрайници на ауспусите с различен завършек.

Все пак тези, които искат да покажат, че колата им не е толкова обикновена може да заложат на карбонов преден капак, карбонов таван и до 23-цолови джанти. Интериорът е обгърнат в черна кожа със сиви акценти по продължението на таблото и вратите в показания модел, но това лесно може да бъде персонализирано от новите собственици на кросоувъра.