Land Rover се противопоставя на G63 4×4² с този Defender

Land Rover Defender е един от малкото нови „джипове“ на пазара, който може да изкарате по-спокойно извън пътя, макар и според мнозина да е далеч от своя предшественик. Изглежда от Land Rover искат да поправят това, като представят специална версия, която освен да се докаже пред феновете на класическия Defender ще има за цел да открадне и част от потенциалните клиенти на специалната G63 4×4² .

Най-върховата модификация, която се очаква да носи името SVX бе разсекретена в снимки на AutoExpress, макар и покрита с обилна доза камуфлаж, която да прикрие част от промените. Въпреки това, някои неща като по-високия клиренс и много по-широките калници не могат да бъдат скрити. Те въртят в комплект с по-големи гуми, вероятно с AT шарка още от завода.

Наличието на солиден камуфлаж в предната част говори за ново лице на всъдехода, който вероятно ще използва нова броня и нова решетка. Не е ясно какво ще се крие под капака на наточения Defender, но логиката ни казва, че това вероятно ще бъде бензиновият 5.0-литров осмак, който предлага над 500 конски сили и над 620 нютон метра въртящ момент. Не е изключено да видим и познатия 4.4-литров бензинов осмак на BMW, който от Land Rover също може да използват. Ако това се окаже вярно, то мощността може да достигне дори до близо 600 конски сили.