Lexus показа луксозен офроудър на базата на Land Cruiser

Lexus показа третото поколение на своя всъдеход GX, след като предходната модификация на кросоувъра остана на пазара близо 14 години след дебюта си през 2010 година. Новият GX ще влезе в продажба през 2024 година в САЩ, като за момента не е ясно колко ще струва той.

Всъдходът е базиран на GA-F платформата, която се използва още и от LX600 с независимо окачване отзад и възможност за адаптивно окачване. Като за начало всъдеходът ще се предлага с 3.4-литров V6 с 349 конски сили и автоматична трансмисия с десет предавки. Разбира се, задвижването се предава към четирите колела, като са налични и „бавни“ предавки с опционален заключващ се заден диференциал.

Новият GX няма нищо общо на външен вид със своя предшественик като ни представя много по-остри линии и по-квадратна форма. В предната част откриваме голяма решетка с логото на Lexus и тънки фарове с характерните за компанията дневни светлини. Формите на модела са груби, типични за този клас, а отзад откриваме простираща се по цялата дължина на багажника светлина, завършваща със стоповете в двата края.