Lexus показа по-луксозния брат на Yaris Cross

Toyota Yaris Cross дебютира преди около две години като представи на пазара малък кросоувър с висок клиренс и опционално задвижване на четирите колела. Сега, този малък кросоувър вече има и своя по-луксозна алтернатива в лицето на новия Lexus LBX.

Той е позициониран под по-големия UX и използва същата GA-B платформа, но с изцяло променен дизайн, както отвън, така и отвътре.

LBX е с дължина от 4.19 метра, ширина 1.83 метра и височина от 1.55 метра. Междуосието е точно 2.58 метра, а теглото е 1280 килограма. Размерите са малко по-големи от тези на Toyota-тата, но това се дължи главно на промените в дизайна. Подобно на своя брат, моделът ще се предлага с 4х4 и предно задвижване.

Под капака работи 1.5-литров бензинов двигател с три цилиндъра. Той се подпомага от електромотор и заедно с него мощността достига 134 конски сили, а въртящият момент достига до 185 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 9.2 секунди.

По отношение на интериора можем да открием по-луксозни материали на външен вид с 12.3-инчов дигитален километраж пред водача и 9.8-инчов екран в средата на таблото. Аудиосистемата е дело на Mark Levinson с 13 говорителя и суббуфер. Продажбите ще започнат до края на тази година.